Mese De MasajMagazin online cu produse de masaj si cosmetica din ingrediente naturale

Ingrediente active

Ingrediente active

LEXIC CU INGREDIENTE ACTIVE

Vitamina A.

Denumire INCI: retinil palmitat

Palmitatul de retinol este o formă esterificată de retinol care servește pentru a fi depozitată (conservată de organism), dar atunci când este absorbită în piele este descompusă în retinol și apoi utilizată și transformată în cele din urmă în acid retinoic. În ceea ce privește funcția sa, promovează separarea celulelor epiteliale în piele și păr. Acest lucru permite celulelor noi să se formeze mai ușor, astfel „răcorind” pielea sau firele de păr.

Acid  AHA
Denumire INCI: acid alfa hidroxi

AHA-urile utilizate în produsele noastre sunt de origine vegetală, un extract obținut din fructele de afine, trestie de zahăr, arțar, lămâie și portocală. Principalele sale ingrediente: - Datorită dimensiunilor reduse, acidul glicolic este capabil să pătrundă mai adânc, oferind o senzație de piele moale. - Acidul lactic are efect hidratant. - Acidul citric stimulează sinteza colagenului. - Acidul malic și acidul tartric îmbunătățesc elasticitatea pielii. Aceste substanțe ajută de fapt la exfolierea pielii. Prin ruperea legăturilor chimice coezive ale celulelor epiteliale moarte, ele pot părăsi mai ușor straturile inferioare ale stratului epitelial. În plus, acestea sunt capabile să formeze o cale favorabilă proceselor metabolice celulare, astfel încât suprafața pielii să arate tânără și sănătoasă.

Extract de alge
Denumire INCI: Extract de Fucus Vesiculosus

Bladderwrack, o plantă acvatică aparținând clasei de alge brune, al cărei extract a fost obținut din corpul algelor (seu) conține iod și acid alginic. Acidul alginic [C6H8O6] n este o polizaharidă anionică (încărcată negativ) (o moleculă mare de carbohidrați compusă din mai multe monozaharide legate printr-o legătură glicozidică). Are o capacitate mare de legare a apei, poate ține până la 2-3 ori propria greutate, deci poate ajuta și la hidratarea epidermei. Deși iodul singur se sublimează la temperatura camerei, poate fi absorbit și prin piele, poate reduce timpul de vindecare a inflamațiilor și rănilor, deoarece are un efect benefic asupra formării de celule noi, dar nu este recomandat pentru rănile deschise ( sensibilitate la iod).

Alantoina
Denumire INCI: Allantoin

Extractul obținut din umbră neagră a fost folosit de mult timp în medicină și cosmetică. Bineînțeles, compusul, care nu se găsește în corpul uman (deoarece enzima care îl produce nu este prezent în maimuțe), este cunoscut și recunoscut în întreaga lume pentru capacitatea sa de condiționare a pielii. Este un fapt dovedit științific că utilizarea sa externă poate reduce problemele inflamatorii și mâncărime ale pielii. De asemenea, ajută suprafața pielii deshidratată, crăpată și iritată prin creșterea capacității sale de legare a apei, redându-i astfel hidratarea și înmuiând-o.

Extract de aloe
Nume INCI: Extract de frunze de Aloe Ferox

Planta este originară din Africa de Sud, dar a fost cultivată în multe părți ale lumii (India, China, Egipt) și a fost chiar folosită ca plantă ornamentală. Conține substanțe mucoase și substanțe rășinoase, cum ar fi aloe emodina. Mucusul vegetal este o polizaharidă cu greutate moleculară mare. Ambele substanțe au proprietăți antiseptice și antiinflamatoare. Un efect suplimentar al extractului este capacitatea sa de a se contracta, în timp ce datorită compoziției sale este ușor de absorbit și hidratează epiderma.


Extract de arnica
Nume INCI: Extract de flori Arnica Montana

Extractul obținut din floarea arnica a fost considerat a fi un ingredient medicinal recunoscut în medicina populară. Poate ajuta la tratarea durerii cauzate de dureri inflamatorii, vânătăi, entorse. Efectele sale antiseptice și stimulente sunt, de asemenea, cunoscute.

Betaine

Denumire INCI: Betaine

Cele mai importante două proprietăți ale sale sunt hidratarea (aceasta se face mai eficient decât glicerina) și protecția împotriva iritațiilor. Datorită proprietăților sale, este utilizat și pentru prevenirea / reducerea efectelor altor componente iritante.

Ulei de mentă
Denumire INCI: Ulei de Mentha Piperita

Ingredientul activ remarcabil din uleiul de mentă este mentolul. Este un ulei esențial cunoscut și utilizat pentru proprietățile sale antiseptice, anti-iritante și de răcire pe căile nervoase.

Extract de Yarrow - Coada soricelului

Denumire INCI: Achillea Millefolium Floare / Frunză / Tulpină / Achillea Millefolium Floare / Frunză / Extract de tulpină

Cea mai cunoscută dintre speciile de coada șoricelului este coada șoricelului - atât de mult încât, atunci când vorbim despre coada șoricelului în limbajul comun, se referă aproape întotdeauna la coada șoricelului comun. Uleiul său esențial conține camazulenă (un compus aromatic organic), care are efecte antiinflamatoare, antiseptice și exfoliante ușoare. Datorită conținutului său de betaină, crește capacitatea de legare a apei a epiteliului.

Ulei de Lemongrass / Lemongrass
Denumire INCI: Melissa Officinalis Leaf Powder / Melissa Officinalis Leaf Oil

Lemongrassul își are originea în regiunea mediteraneană și în Asia de Vest. A fost folosită pentru prima dată de grecii antici și a fost o plantă importantă în mănăstiri. Ingredientele sale importante sunt uleiurile esențiale, flavonoizii și compușii terpenici. Printre efectele sale, trebuie evidențiat sedativul, calmantul stresului, antiinflamatorul și remarcabila activitate antioxidantă.

Ulei de lamaie
Denumire INCI: Ulei Citrus Medica Limonum

Uleiul esențial de lămâie se obține din coaja fructului lămâii europene (Citrus medica ssp. Limonum) prin presare (urmată de filtrare și centrifugare) sau prin distilare cu abur. Cele mai importante proprietăți ale uleiului sunt efectele dezinfectante, astringente, revitalizante, stimulante și de vitamina P (îmbunătățirea microcirculației). Este un ingredient important în diverse produse cosmetice (produse de baie liniștitoare și răcoritoare, produse de îngrijire a pielii, produse de după bărbierit, parfumuri). Uleiul de lămâie presat la rece este netoxic, foarte ușor iritant, nesensibilizant.

Vitamina E.

Denumire INCI: tocoferol

Vitamina E, cunoscută și sub numele de tocoferol, crește umezeala, catifelarea și netezimea pielii. În plus, este cunoscut și efectul său de protecție solară, protejându-l de razele dăunătoare. Acesta joacă un rol important în prevenirea formării radicalilor liberi. Radicalii liberi se formează și în piele prin radiații ultraviolete și afectează structura pielii. În parte, acest lucru are ca rezultat și îmbătrânirea pielii și dezvoltarea cancerului de piele. Este utilizat în produsele cosmetice ca vitamină anti-îmbătrânire. Utilizat în concentrații mari (2-5%), are un bun efect citoprotector și vitalizant.

Extract de Tataneasa
Denumire INCI: Extract de rădăcină Symphytum Officinale

Extractul care conține alantoină, care este fabricat din rădăcina negrii, este un preparat medicinal recunoscut la nivel mondial. Datorită conținutului său de alantoină, este potrivit pentru reducerea inflamației, iritabilității și chiar formarea de noi celule epiteliale.

 

Nămol medicinal

Denumire INCI: Limus

Acizii humici sunt acizi polihidroxicarboxilici chimic cu grupări chinone și semi-chinone. Acizii humici acționează ca molecule de transfer de electroni și oxigen activ în sistemele biologice. Capacitatea lor de a participa la procesele de respirație celulară ca catalizatori, similar cu coenzimele FAD și NADH. Acizii humici, ca catalizatori, accelerează procesul de respirație celulară și astfel indirect producerea de energie a circuitului citrat. Ca rezultat, mai multă energie este eliberată în celule.

Acizi de fructe

Se compune din afine, trestie de zahăr, portocale, lămâi, arțar, dar conține, de asemenea, acid lactic, acid glicolic, acid citric, acid tartric și acid malic. PH-ul este de 3,4. Înfrumusețează pielea rapid și vizibil, îndepărtând ușor celulele epiteliale moarte. Îl pregătește pentru livrarea ingredientelor active.

 

Extract de hibiscus
Denumire INCI: Extract de flori de Hibiscus Sabdariffa

Hibiscusul sudanez a fost originar din India din Malaezia și este acum cultivat în toate regiunile tropicale ale lumii și în zonele temperate calde. Conținutul său antioxidant ajută la prevenirea efectului distrugător al celulelor al radicalilor liberi, prevenind astfel îmbătrânirea prematură a pielii. Conține chiar grossipetină, care este un derivat flavonoid (grupul de compuși poartă numele flavonului, compuși organici, ciclici) și are puternice proprietăți antiseptice și astringente (astringente).

Acid hialuronic - Hialuronat de sodiu
Denumire INCI: Hialuronat de sodiu

Acidul hialuronic se găsește deja la nou-născut, dar pe măsură ce îmbătrânește, acesta scade constant. Rolul său în piele și lichidul sinovial este semnificativ. Menține echilibrul apei al stratului de epidermă. Deficitul său este parțial responsabil pentru îmbătrânirea pielii.

Hidroxietil Uree
Denumire INCI: Hidroxietil Uree

Un compus organic care conține azot. Este folosit ca hidratant în preparatele cosmetice, în special în produsele de îngrijire a părului și a scalpului. Este complet biodegradabil, nu lasă postgust lipicios și lipicios, în timp ce poate lega 82% din greutatea moleculară proprie (aceasta este o proporție ridicată, glicerol doar 34%) sub formă de umiditate atmosferică, contribuind astfel la îmbunătățirea pielii aplicate suprafață (în mod specific stratul epitelial). Creșterea conținutului de umiditate poate fi direct legată de îmbunătățirea elasticității (elasticității) pielii, oferind astfel o senzație plăcută și un aspect frumos pielii. Trebuie menționat, totuși, că numai conținutul de umiditate nu este suficient pentru a menține elasticitatea și aspectul sănătos al pielii, ci oferă doar un spațiu de reacție pentru a permite proceselor metabolice celulare necesare să aibă loc în condiții de siguranță, în timp util și frecvent. , ajutând astfel indirect.

Ichtiol

Denumire INCI: Ichtammol

Ichtiolul este o substanță uleioasă obținută din distilarea uscată a ictiolitelor, derivată din roca de șist, care este bogată în resturi de animale marine. Reglează funcția glandei sebacee, are efecte antiinflamatorii și are un efect antiseptic și sedativ. Datorită acestor proprietăți, este potrivit pentru tratamentul afecțiunilor cutanate ale eczemelor, acneei și psoriazisului. Are un efect puternic și maschează complet simptomele. Acesta trebuie utilizat numai în cazul unei probleme ale pielii în care au fost identificate și cauzele interne ale problemei pielii.

Namol

Nămolul din bazinul hidrografic al câmpiei dintre Brenta și Piave este extrem de bogat în lut. Nămolul a fost folosit de mult timp pentru efectele sale de curățare, detoxifiere, antimicrobiene. Această substanță, aplicată pe piele, se solidifică, închide porii, putând astfel crește temperatura și îmbunătăți microcirculația pielii. Este un adsorbant foarte bun, capabil să absoarbă grăsimea, reziduurile uleioase și excesul de sebum de pe suprafața pielii. Acest lucru reduce uleiul atunci când este aplicat pe tenul gras și mixt. Conține mai multe ingrediente organice și anorganice utile. Părțile sale anorganice sunt bogate în aluminiu, fier, calciu, magneziu. Sunt eficiente în tratamentul seboreei: reglează creșterea celulelor epiteliale, hidratează straturile exterioare ale epidermei. Părțile sale organice conțin adesea vitaminele A și E, care au un efect antioxidant preventiv.

Unt de cacao

Denumire INCI: Unt de semințe de cacao Theobroma

În zilele noastre, ingredientul activ (pe bună dreptate) foarte ecou este untul de cacao, o substanță grasă extrasă din boabele de cacao prăjite. Utilizarea sa în scopuri cosmetice a fost justificată de faptul că conținutul său de antioxidanți ajută la prevenirea efectului distrugător de celule al radicalilor liberi, protejând pielea de îmbătrânirea prematură. Produsele noastre care conțin unt de cacao formează un strat protector subțire după aplicare, care, pe de o parte, ajută la păstrarea conținutului de umiditate al pielii și, pe de altă parte, poate oferi protecție împotriva stimulilor neplăcuti. Ca urmare, poate fi potrivit pentru tratarea tipurilor de piele uscată, eczematoasă sau pentru suprafețele pielii care sunt afectate de efectele soarelui.

Camfor

Denumirea INCI: Camfor

Camforul este, de asemenea, un compus organic care se găsește în uleiul de rozmarin. Are proprietăți antimicrobiene, are un efect antimicrobian, reduce iritabilitatea, are un efect de răcire și are un efect anestezic ușor. Este unul dintre ingredientele active recunoscute în medicina populară

Flori de mușețel
Denumire INCI: Chamomilla Recutita Flower / Anthemis Noblis Extract

Reproducerea în Ungaria a început în anii 1960; are mai multe soiuri recunoscute de stat. Se recoltează atât din turme sălbatice, cât și din turme cultivate. Florile sale sunt colectate atunci când petalele tulpinii albe stau orizontal. Ingrediente active ale inflorescenței sale: ulei esențial, de culoare albăstruie din camazulena formată în timpul distilării; alte ingrediente active ale uleiului esențial sunt bisaboloizii și oxizii de bisabolol. Ingredienții activi nevolatili sunt flavonoizii, glicozidele lor, cumarine, substanțe mucoase asemănătoare pectinei.

Extract de cafeină

Denumire INCI: Extract de semințe Coffea Arabica

Tufa de cafea este originară din Etiopia, cunoscută și sub numele de cafea sălbatică, cafele destinate consumului astăzi provin deja de la încrucișarea speciilor. Fructele sale sunt boabe de cafea, din care se face și extractul. Conține o cantitate semnificativă de cofeină (C8H10N4O2), care are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, reduce roșeața, stimulează funcțiile zonelor active biologic, deoarece relaxează mușchii netezi, dilatând astfel vasele de sânge.

Colagen
Denumire INCI: colagen

Colagenul este o moleculă proteică pe care organismele animale sunt capabile să o sintetizeze singură, reprezentând 30-35% din totalul proteinelor din corp și există multe tipuri (28) care își îndeplinesc funcția în diferite locuri ale corpului. Are cantități și funcții semnificative în țesuturile conjunctive, dentina care formează dinții, oasele, articulațiile, tendoanele, corneele și chiar vasele de sânge. Colagenul, indiferent de tip, este conceput în primul rând pentru a asigura integritatea unui anumit țesut (rigiditate structurală). Proteinele sunt alcătuite din aminoacizi, majoritatea colagenului fiind glicină, prolină (și în prezența cofactorului vitaminei C) hidroxiprolină și hidroxilizină. Tripla spirală (spirala sau spirala formată din 2 lanțuri alfa-1 și 1 alfa-2) este structurată spațial, având astfel o rezistență ridicată la tracțiune, rezistentă la impacturi mecanice (prin urmare, pielea nu cade sau osul se rupe spontan). Pe măsură ce îmbătrânim, sinteza colagenului încetinește de la momentul inițial, astfel încât ridurile, durerile articulațiilor și rănile vindecătoare încep să apară în timp.

Gălbenele
Denumire INCI: Calendula Officinalis Flower

Gălbenele are o tradiție îndelungată, nu numai că a fost găsită în grădinile mănăstirilor, dar a fost folosită și în rândul oamenilor pentru afecțiuni de multe origini. Uleiurile esențiale oferă aroma sa puternică, care are un efect antibacterian, iar saponinele de calendula au proprietăți antiinflamatoare.

Lanolină

Denumire INCI: Adeps Lanae

Datorită denumirii sale latine, este denumită și grăsime de lână, ceea ce nu este adevărat din punct de vedere chimic, deoarece nu conține gliceride, elementele constitutive ale grăsimilor. Numele de ceară este mai preferabil, indiferent dacă este un derivat de origine animală (un produs al tunsului lânii). Este foarte potrivit pentru eliminarea apei, deoarece prezintă o mare asemănare cu lipidele din stratul cornos. Veziculele, un strat strat lipidic care cuprinde un fluid, echilibrează conținutul de umiditate al pielii, iar aceste vezicule se pot forma în lanolină în același mod. Acest lucru are, de asemenea, un efect emolient. Studiile au arătat că nu este iritant, chiar și în cazul utilizării nerezonabile (50%), chiar și în cazuri dermatologice extreme, dar utilizatorii care sunt predispuși la alergii ar trebui să consulte cu siguranță un dermatolog.

Lecitină
Denumire INCI: Lecitină

Lecitinele sunt o colecție de compuși asemănători grăsimilor, de culoare maroniu-gălbuie, care se găsesc în țesuturile animale și vegetale care conțin acid sulfuric, glicolipid, glicerină, fosfolipid și triglicerid. Un compus amfipatic, ceea ce înseamnă că conține atât porțiuni hidrofile (atractive pentru apă), cât și porțiuni lipofile (atractive pentru grăsimi), membrana celulară este construită în mod similar. Din punct de vedere cosmetic, efectul său important este acela că previne deteriorarea în continuare a pielii uscate, descuamate, deteriorate și ajută la refacerea plenitudinii sale.

Floare de lavandă / ulei de lavandă
Denumire INCI: Floare de Lavandula Angustifolia / Ulei de Lavandula Angustifolia

Lavanda obișnuită aparținea inițial florei mediteraneene, în Evul Mediu putând fi găsită doar în grădinile mănăstirilor, dar la mijlocul anilor 1920 Gyula Bittera, un renumit ierborist al timpului său, a plantat prima plantație de lavandă din Ungaria. Lavanda are un miros distinct aromat, pe care majoritatea oamenilor îl consideră plăcut, care este principalul motiv pentru uleiurile esențiale. A fost utilizat în medicina populară datorită efectului său antiseptic, antiinflamator. Utilizat în tratamentele de aromoterapie, are un efect calmant și calmant al stresului și ajută la relaxare.

Ulei de migdale

Denumire INCI: Ulei Prunus Amygdalus Dulcis

Uleiul de migdale dulci poate fi extras din fructele plantei, deci conține în mod natural cantități mari de acizi grași și vitamine A, B1, B2, B6 și E. Deoarece este ușor de absorbit, este potrivit pentru a restabili senzația netedă și moale a tipurilor de piele uscată, uzată, eventual inflamată. Are o proprietate scăzută de hidratare și este capabil să reînnoiască și să îmbunătățească calitatea pielii datorită substanțelor menționate mai sus. Suprafața completă, naturală, lucioasă a pielii devine recuperabilă.

 

Ulei din semințe de cireșe
Denumire INCI: ulei de semințe Prunus Cerasus

Uleiul din semințe de cireș conține, printre altele, acizi linoleici și oleici (acizi grași esențiali, cunoscuți și sub numele de acizi grași nesaturați, care nu sunt organici, dar sunt esențiali pentru buna funcționare a acestuia). Are efect antioxidant, protejează epiderma de efectele distrugătoare de celule ale radicalilor liberi.

Ceară de albine
Denumire INCI: Cera Alba

Utilizarea ceară de albine are o tradiție milenară, inclusiv rezistența la apă a caselor, și a fost chiar folosită ca mesager. În cosmetică, vă permite să mențineți hidratarea pielii și să mențineți porii curați. Efectul său de îmbunătățire a consistenței se manifestă dând produselor noastre o textură mai densă, formând în același timp doar o peliculă de protecție ușoară și mătăsoasă pe piele.

Mentol
Denumire INCI: Mentol

Are un efect calmant, răcoritor, analgezic și anestezic și reduce mâncărimea. Efectul său antiseptic este cunoscut din cele mai vechi timpuri.

Ulei de floarea soarelui
Denumire INCI: Ulei de semințe Helianthus Annuus

Uleiul din semințe de floarea-soarelui conține 35-60% acizi grași, iar 65-70% din acesta este polinesaturați. Este un purtător de vitatocoferol (vitamina E), cât și în retinol (vitamina A). A fost utilizat în medicina populară pentru tratarea rănilor dificil de vindecat și a pielii uscate și solzoase. Acizii grași esențiali (nesaturați) sunt substanțe care nu pot fi produse de corpul uman, dar sunt esențiale pentru buna funcționare a acestuia.

Ulei de masline
Denumire INCI: Olea Europaea Oil Insaponifiables / Hydrogenated Olive Oil

Uleiul de măsline este cunoscut mai ales pentru efectele sale în dietă, dar este potrivit și pentru uz cosmetic. Uleiul de măsline este alcătuit din acizi grași, dintre care unii sunt (ușor) saturați, dar în mare parte simpli și polinesaturați. Are două proprietăți semnificative în îngrijirea pielii, pe de o parte este un antioxidant, reduce efectul distrugător de celule al radicalilor liberi și, pe de altă parte, ajută la menținerea hidratării pielii, deoarece se amestecă relativ ușor cu apă (un bun purtător).

Extract de ardei
Denumire INCI: Capsicum Frutescens Resin

Capsaicina [C18H27NO3], o substanță rășinoasă obținută din fructul de ardei. Acesta își exercită efectul inițial prin activarea receptorilor de detectare a durerii în piele, rezultând înroșirea pielii și o senzație de usturime în timpul eliberării neuropeptidelor vasoactive. Există o revitalizare a circulației sângelui în piele, ceea ce induce metabolismul crescut al pielii, iar acest efect cosmetic benefic poate fi exploatat, printre altele, în tratamentul anticelulitic și al tampoanelor de grăsime locale. Datorită mecanismului său de acțiune, poate provoca insensibilitate locală temporară, deci este important să aveți grijă atunci când îl utilizați.

Ulei de ricin
Denumire INCI: ulei de semințe Ricinus Communis

Uleiul obținut din semințele plantei de ricin conține 40-60% din trigliceride, cea mai mare parte a acestora fiind acidul ricinoleic, care este un acid gras monoinsaturat. Acizii grași esențiali, cunoscuți și sub numele de acizi grași nesaturați, nu sunt compuși organici care pot fi produși de organism, dar sunt esențiali pentru buna funcționare a acestuia. În plus, are un efect antiinflamator dovedit clinic.

Ulei de rozmarin

Denumire INCI: Rosmarinus Officinalis Oil
Uleiul esențial de rozmarin a fost atribuit în medicina populară, printre altele, efectelor de stimulare a circulației, sedativ, analgezic, antiinflamator, astringent și antiinfecțios. Printre efectele principale ale uleiului esențial se numără roșeața pielii (efecte antimicrobiene, antiinflamatorii, analgezice și relaxante musculare care cresc circulația sângelui către piele și țesuturile subcutanate. Este, de asemenea, utilizat ca aditiv în băile de întărire și stimulare a nervilor.

Unt de shea
Denumire INCI: Butyrospermum Parkii Butter

Untul de karité utilizat în produsele noastre este o substanță grasă derivată exclusiv din fructele de piatră ale arborelui de karité, care este originar din regiunea tropicală a Africii. Este potrivit pentru folosirea frumuseții nu numai datorită consistenței sale, ci și datorită vitaminelor A și E și a acizilor grași esențiali (nesaturați, omega-3,6). Deoarece este de fapt alcătuit din acizi grași, poate ajuta la păstrarea conținutului de umiditate al pielii. Vitaminele A și E sunt cunoscute pentru efectele lor radicale de eliminare, pot fi un ajutor eficient atunci când sunt utilizate după arsuri solare și chiar pot oferi o ușurare semnificativă în cazurile de afecțiuni inflamatorii. Este recomandat (regulat) chiar și pentru acnee, eczeme și afecțiuni ale pielii psoriazice. Vitamina F include de fapt acizi grași esențiali (nu se potrivește exact cu conceptul de vitamină, deoarece organismul are nevoie de cantități mari de acizi grași esențiali), care este alcătuit din 2 tipuri principale de acizi grași nesaturați, omega-3 și omega-6 acizi grași. Acizii grași esențiali (nesaturați) sunt substanțe care nu pot fi produse de corpul uman, dar sunt esențiale pentru buna funcționare a acestuia. Lipsa „vitaminei F” se poate manifesta cu ușurință în uscăciunea excesivă a pielii, capacitatea dificilă de vindecare și chiar o reacție eczematoasă.

Ulei din semințe de struguri
Denumire INCI: Ulei de semințe Vitis Vinifera

Uleiul din semințe de struguri este foarte bogat în acizi grași nesaturați (acizi grași esențiali, cunoscuți și sub numele de acizi grași nesaturați, care nu pot fi produși de organism, dar sunt esențiali pentru buna funcționare a acestuia), cum ar fi acidul linoleic (»70%) și acidul oleic ( »15%) și vitamina E (tocoferol). Datorită fluxului său ușor și a absorbției bune, acest ulei este potrivit pentru uz cosmetic, lasă o senzație de mătase și ajută la păstrarea conținutului de umiditate al pielii.

Ulei de arbore de ceai
Denumire INCI: Melaleuca Alternifolia Oil

Uleiul de arbore de ceai este o substanță relativ nouă în ceea ce privește începutul vieții sale de serviciu. Originar din Australia și experimentând cu efectele sale, a fost început în anii 1920 de către un chimist din Sydney cu rezultate surprinzătoare. Atât de mult încât II. în timpul celui de-al doilea război mondial a fost folosit ca antiseptic natural pentru tratarea rănilor soldaților australieni și britanici. Prin urmare, substanța cea mai responsabilă de acest efect, care este conținută în cantități relativ mari în uleiul de arbore de ceai, este terpinen-4-ol, un compus terpenic. Poate fi utilizat pe pielea inflamată, infectată datorită proprietăților sale antimicrobiene.

Acid lactic:
Denumire INCI: acid lactic

Se dizolvă legătura dintre plăcile cornului excelent în mediu pH 3-4, deci are un efect exfoliant, de întinerire a pielii. Exfoliază delicat, nu deteriorează pielea intactă. Are un efect antiseptic și de strângere a porilor. Acidul lactic, ca parte a mantalei acide, este, de asemenea, responsabil pentru pH-ul suprafeței pielii, astfel că joacă un rol important în reglarea bacteriilor de pe suprafața pielii.

Extract de castan 
Denumire INCI: extract de semințe de Aesculus Hippocastanum

Extractul de miez de castan conține ingredientul activ escin, un compus organic care s-a dovedit a avea efecte clinice. De asemenea, a fost utilizat în medicina populară pentru a trata plângerile privind circulația sanguină slabă, edemul și inflamația. Ajută la menținerea etanșeității peretelui vasului.

Extract de ceai verde
Denumire INCI: extract de frunze de Camellia Sinensis

Ceaiul este de fapt un soi de arbust de mărimea unui copac, originar din China și India. Ceaiul verde se deosebește de ceaiul negru prin faptul că nu trece printr-un proces de fermentare (acolo unde se întâmplă negru și, prin urmare, devine negru), păstrează substanțele benefice din el în forma sa naturală. Conținând flavonoide, inclusiv catechine și taninuri, cea mai importantă substanță este epigalocatechina-3-galat, un compus ester organic cu 3 inele aromatice, care este unul dintre cei mai puternici antioxidanți, iar cercetările sunt în curs de desfășurare pentru a-l încerca ca potențial anti- medicament pentru cancer. se aplică. De asemenea, are efecte astringente, antiinflamatoare, de curățare-dezinfectare și de reglare a producției de sebum.

Extract de salvie
Denumire INCI: extract de frunze Salvia Officinalis

Poate cel mai folosit arbust medicinal cu efecte bine documentate. Proprietăți notabile: antibacterian, antiinflamator, antioxidant, astringent (astringent) și antiperspirant.

Acizi grași

Denumire INCI: Olus Oil

În chimie, acizii grași sunt acizii (mono) carboxilici care sunt principalii constituenți ai grăsimilor sau uleiurilor de origine vegetală sau animală și care conțin un lanț de carbon alifatic mai lung, cu lanț deschis, neramificat, saturat sau nesaturat. Deși acizii carboxilici cu lanț foarte scurt (cum ar fi acidul butiric cu lanț C4) sunt de asemenea considerați acizi grași, acizii grași derivați din grăsimi și uleiuri naturale conțin cel puțin 8 atomi de carbon. Acizii grași naturali apar, de obicei, dintr-un număr par de atomi de carbon, deoarece acetil coenzima A poate transporta grupări acetat de C2 (acid acetic) pentru biosinteza lor. Acizii grași formează grăsimi și uleiuri naturale cu glicerol pentru a forma trigliceride. Astfel, acizii grași se găsesc în natură, în organismele animale și vegetale, în marea majoritate în stare legată ca constituenți ai esterilor (trigliceridelor). Acizii grași esențiali, cunoscuți și sub numele de acizi grași nesaturați, nu sunt compuși organici care pot fi produși de organism, dar sunt esențiali pentru buna funcționare a acestuia.

Coş
Coşul e gol. Golirea cosului